Despre protecția solară

Protecția solară se referă la măsurile luate pentru a proteja pielea împotriva efectelor negative ale radiațiilor solare, cum ar fi razele ultraviolete (UV). Acestea pot fi dăunătoare pentru piele și pot cauza arsuri solare, îmbătrânire prematură a pielii, riduri, pete solare și alte probleme dermatologice, inclusiv cancer de piele.

Există mai multe modalități de a vă proteja împotriva radiațiilor solare, cum ar fi:

Folosirea cremei cu factor de protecție solară (SPF) - aplicarea unei cantități suficiente de cremă cu SPF pe piele înainte de expunerea la soare poate ajuta la prevenirea arsurilor solare și a altor daune cutanate.

Evitarea expunerii prelungite la soare - cel mai bine este să evitați expunerea directă la soare între orele 10 dimineața și 4 după-amiaza, când razele UV sunt cele mai puternice.

Purtați îmbrăcăminte de protecție - purtarea unor haine care acoperă cât mai mult posibil pielea poate oferi protecție împotriva radiațiilor UV.

Este important să luați măsuri de protecție solară nu numai în timpul verii sau când vizitați plaja, ci și în timpul zilelor însorite de iarnă și în timpul activităților în aer liber.

Ce înseamnă SPF:

SPF înseamnă Factorul de Protecție Solară și este o măsură a capacității unui produs de protecție solară de a proteja pielea împotriva radiațiilor ultraviolete (UV) ale soarelui.

SPF-ul indică durata de timp pentru care pielea protejată cu produsul de protecție solară poate sta expusă la soare, fără a se arde, comparativ cu pielea neprotejată. De exemplu, un produs de protecție solară cu SPF 30 permite pielii să reziste la radiații solare de 30 de ori mai mult decât ar rezista fără protecție.

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că SPF-ul se referă doar la protecția împotriva razelor UVB, care provoacă arsurile solare. Pentru protecție completă împotriva radiațiilor solare, este important să utilizați un produs de protecție solară care oferă protecție și împotriva razelor UVA, care sunt asociate cu îmbătrânirea pielii și alte probleme de sănătate.

Gama SUN CARE de la DALTON MARINE COSMETICS vă protejează împotriva razelor UVB și UVA
Comentarii