Somnul de frumusețe, mit sau adevăr științific?!

Somnul de frumusețe, mit sau adevăr științific?!

Somnul de frumusețe este unul din obiceiurile sănătoase pe care orice persoană ar trebui să le includă în fiecare zi. Femeile sunt mult mai preocupate de acest aspect deoarece somnul le ajută să arate mai tinere și să aibă o piele de invidiat. Fiecare persoană................vrea să aibă o apariție de invidiat pe ”covorul roșu” al vieții, are nevoie de ceva în plus pe lângă moștenirea genetică bună, frumusețe naturală și produse cosmetice de înaltă clasă, în acest context somnul își joacă rolul său extrem de important. Fața și ochii vor arăta splendid dacă dormiți și vă odihniți, fiindcă nu se numește Somn de Frumusețe fără motive.

Iată câteva aspecte pe care trebuie să le țineți minte atunci când încercați să aveți somnul de frumusețe.

 1. Stați departe de lumină

Încă de mici părinții ne spuneau că este normal să dormim cu lumina stinsă fie că ne plăcea sau nu, iar peste ani s-a dovedit că somnul departe de orice sursă de lumină este mai liniștitor. Ceasul nostru biologic este programat să se culce după apus și să se trezească o dată cu răsăritul soarelui de aceea este bine să dormim într-o cameră fără lumină în timpul nopții. Astfel organismul se va liniști, iar dimineața, o dată cu apariția luminii, se va trezi în mod natural. Este indicat și să aveți protecție la ecran și să folosiți cât mai puțină lumină la telefon sau iPad pentru a nu vă afecta somnul.

 1. Alegeți poziția potrivită

Recent oamenii de știință au descoperit ceva important pentru sănătatea noastră mintală. Creierul nostru se curăță și își îmbunătățește modul de funcționare în timpul somnului. De asemenea, este indicat să dormim pe o parte.

 1. Lăsați pielea să se regenereze peste noapte

Doctorul Jessica Weiser de la Institutul de Dermatologie din New York susține că nu doar creierul are de câștigat de pe urma unui somn de calitate, ci și pielea se regenerează și capătă un aspect mai sănătos dacă dormim bine. Weiser are o teorie stiințifică prin care explică de ce somnul are un efect benefic asupra aspectului nostru.      

Un somn sănătos va ajuta pielea să scape de aspectul obosit, cearcăne, riduri etc. Somnul de frumusețe va ajuta organismul să nu producă cortisol (hormonul steroid produs de glandele suprarenale ca răspuns la situațiile de stres acut) care afectează persoanele cu pielea sensibilă și care au predispoziție la afecțiuni precum psorizisul sau acneea. Somnul de frumusețe va ajuta ochii să fie odihniți și să funcționeze la parametrii optimi și să nu mai avem cearcanele de care dorim să scăpăpăm și care ne strică aspectul.

Se pare că în spatele conceptului de odihnă de frumusețe sau ”somnului de frumusețe” se află destul de multă cercetare și știință. Somnul este momentul în care are loc unul dintre cele mai importante regenerări interne și epidermice. Într-un cuvânt, atunci când întreg organismul se regenerează.

Deși nu trebuie să renunți complet la rutina de îngrijire a pielii pe timpul zilei în favoarea obținerii mai multor minute de ”moțăială”.

Cum ne afectează lipsa odihnei/somnului pielea? Nu somnul în sine ”de frumusețe”, ci lipsa sa (starea de veghe, de vigilență = descărcarea de cortisol) induce agingul (îmbătrânirea) prematur.

Deprecierea colagenului dermic conduce la ptoză facială și la laxitate tegumentară. Ne putem da seama imediat că ”a dormi prost” adică a avea un somn de proastă calitate, nu va face ”minuni” pentru fața/tenul nostru la trezire.

Cercetările spun chiar că o noapte de somn slab poate cauza:

 • pleoape căzute,
 • ochi umflați,
 • cearcăne întunecate,
 • pielea mai palidă,
 • mai multe riduri și linii fine,
 • colțurile mai căzute ale gurii,

Un studiu efectuat în 2017 a constatat că doar 2 zile de lipsă a somnului, au afectat negativ farmecul persoanelor, sănătatea, iar la nivel de observație, subiecții erau apatici și încrederea sau baza în ei au scăzut.

În primul și primul rând, ar trebui să înțelegem că somnul este momentul în care corpul nostru se repară singur. Acest lucru este valabil atât pentru organul cutanat cât și pentru creier sau mușchi. Astfel, în timpul somnului, fluxul sanguin al pielii crește, iar organul cutanat își reconstruiește colagenul și repară daunele cauzate de expunerea la UV, reducând ridurile și petele de vârstă.

În al doilea rând, somnul este momentul în care fața noastră intră inevitabil în contact cu elementele din jurul ei pentru o lungă perioadă de timp, mai ales dacă primim în fiecare noapte cele 7 până la 9 ore recomandate de somn.

La urma urmei, corpul nostru nu încetează niciodată să funcționeze, mai ales când dormim.

 1. Dormiți noaptea întreagă

Cel mai bun start pentru pielea noastră și pentru sănătatea noastră, în general, este să ne odihnim în fiecare noapte. După cum am menționat, rezultatele unui somn de proastă calitate sunt numeroase și semnificative pentru pielea noastră.

 

 

 

 1. Curățați tenul înainte de a vă culca

Am stabilit deja cum somnul este o modalitate sigură de a ne ajuta pielea să se refacă/repare: fluxul sanguin crește, fibrele de colagen sunt stimulate să producă colagen și mușchii feței se relaxează după o zi lungă. Curățarea feței este fără doar și poate mai importantă decât dimineața – NU trebuie să folosim produse de lux sau să ”frecăm” prea tare.

Un produs de curățare adecvat tipului nostru de ten pentru a îndepărta impuritățile, machiajul, va face diferența.

Beneficiile gamei Dalton Marine Cosmetics de îngrijire, UNIVERSAL CARE:

Sunt produsele cosmetice care acoperă toate nevoile de îngrijire universală a pielii și anume:

 • îngrijirea feței, (curățarea/demachierea – tonifierea),
 • îngrijirea corpului.

Cu siguranță nu vom dori să oferim iritanților care înfundă porii de peste zi (fondul de ten, pudra, fardul de obraz sau de pleoape...) șansa de a pătrunde în profunzimea straturilor pielii și de a cauza diverse probleme/daune peste noapte. Acest lucru poate cauza:

 • pori mari, dilatați,
 • piele deshidratată,
 • erupții cutanate,
 • diverse afecțiuni infecțioase și inflamatorii,
 • focare de acnee.

 

 1. Folosește o cremă hidratantă/slow-aging peste noapte și pune un pahar de apă pe noptieră.

Spălarea feței o poate usca, iar în timpul somnului într-un mediu cu umiditate scăzută, pielea se poate deshidrata. În timp ce hidratarea internă este suficientă și ne ajută într-o oarecare măsură, și pielea noastră are nevoie peste noapte de o cremă hidratantă/nutritivă topică.

Din nou, nu avem nevoie de cel mai exclusivist produs de pe piață. Avem nevoie doar de un produs adecvat tipului nostru de ten și mai ales, OBLIGATORIU, recomandat de un specialist. Aplicarea făcându-se cu mâinile curate și dezinfectate.

Pentru un efect mai profund și mai concentrat în active cosmetice, se poate aplica o mască cremoasă cu care vom putea dormi peste noapte, iar aceasta va acționa în beneficiul tenului nostru în timpul orelor de somn.

Gama SOUL de la Dalton Marine Cosmetics, crema&masca de armonizare cu textură catifelată poate transforma rutina de seară de îngrijire a pielii într-un ritual unic de frumusețe care oferă momente de plăcere pură chiar lăsată să acționeze peste noapte:

 • pentru o piele sănătoasă, radiantă și netedă,
 • pentru un ten moale și armonios,
 • pentru o feminitate nouă, sigură de sine!

 

 1. ”Somnul de frumusețe chiar funcționează”

În primul rând, studiile au arătat că celulele pielii se multiplică și se refac în timpul somnului. Aplicarea unui produs de calitate și adecvat tipului de ten, fie că este o cremă de noapte (hidratantă sau nutritivă), fie că este o mască cremoasă, este ca și cum oferi acelui proces de reînnoire celulară o mână de ajutor.

”Când corpul este într-un somn profund și odihnitor, metabolismul pielii crește, iar reînnoirea și refacerea celulelor cresc”, spune Dr. Engleman. Dr. Engleman a observant prin studii științifice  că acest lucru se întâmplă între orele 22:00 și 2:00 a.m.

În al doilea rând, hidratarea pielii se menține mai mult datorită stratului de produs aflat pe piele, mai de grabă decât să fie absorbită imediat.

Conceptul de întreținere cu surplus de hidratare de la Dalton Marine Cosmetics, HYALURONIC UREA folosește extractul de Celumer marin combinat cu hidratarea intensă oferită de ingrediente active precum acidul hialuronic și urea, oferă rezerve de hidratare pentru o perioadă îndelungată.

Ca beneficii amintim: îngrijire intensivă pentru pielea uscată sau atrofie cutanată, efect sporit de hidratare și lasă senzația unui ten odihnit.

”În timp ce dormi, hidratarea corpului se reechilibrează. Pielea este capabilă să-și recupereze umiditatea, în timp ce excesul de apă…este procesat și apoi eliminat”, notează același medic.

Hidratarea este un factor extrem de important în cadrul procesului de îmbătrânire, în special în dezvoltarea ridurilor. Ceea ce înseamnă că adulții mai în vârstă pot vedea mai multe beneficii ale măștilor cremoase aplicate în timpul somnului decât cei mai tineri.

O să-l considerăm un plus grozav pentru rutina oricui, mai ales în lunile de iarnă, deoarece temperaturile scad și pielea noastră își pierde umiditatea.

Specialiștii recomandă să fie aplicată o mască cu peptide, ceramide și acid hialuronic. Aceste active cosmetice ajută și susțin/stimulează producția de colagen care poate netezi liniile fine și ridurile și poate opri deshidratarea timp de 8 ore.

 1. Nu dormiți prea mult!

Somnul este sănătos însă prea mult somn poate avea un efect nociv asupra organismului. Cercetătorii din Seul au demonstrat că 4 ore de somn pe noapte poate duce la probleme arteriale și disfuncții ale inimii însă în același timp persoanele care dorm peste 8 ore pe noapte pot suferi de riscuri similare de depunere de calciu pe pereții arterelor la fel ca persoanele care nu se odihnesc.

Toate recomandările folosirii produselor cosmetice sau cosmeceutice trebuie, în mod obligatoriu, să fie făcute de medici și/sau specialiști în industria beauty.

Cum folosim produsele cosmetice de final înainte de a merge la culcare?

Majoritatea persoanelor folosesc măștile cosmetice de maxim 2 ori/săpt. Deși ar trebui să fie ultimul pas al rutinei de seară, asigurați-vă că îl aplicați pe pielea curată și cu mâinile curate (pentru aplicarea produsului cosmetic folosiți paleta alba din fiecare cutie DALTON).

De asemenea, așteptați până la aproximativ 30 min înainte de culcare. Acest lucru îl va ajuta să se absoarbă cât de cât și astfel să preveniți pătarea feței de pernă, deși puteți folosi pe pernă un prosop curat dar neapărat neted pentru a nu stresa tenul pe timpul nopții (healthline.com)

Îmbrățișează somnul sănătos ca o modalitate de a avea o piele sănătoasă. Dar deși deseori ne petrecem o mare parte din timp folosind și efectuând diverse intervenții pentru a ne menține pielea tânără și netedă, este de o maximă importanță să acordăm atenție modului în care ne tratăm pielea în timpul orelor de somn, iar acest lucru nu trebuie trecut cu vederea. Toate acestea, nu doar pentru o strălucire sau pentru a arăta mai tineresc, este vorba, până la urmă despre menținerea sănătății corpului, minții și pielii pentru anii următori.

Câteva riduri nu rănesc niciodată pe nimeni – de fapt, ele sunt de obicei semnul experienței anilor trăiți.

Informațiile din acest material nu trebuie să înlocuiască consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicală conținută de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referințele nu sunt tipice și pot varia de la individ la individ și pot depinde de stilul de viață al fiecăruia, de starea de sănătate, dar și de alți factori. Aceste informații nu trebuie să înlocuiască un diagnostic avizat.

 

Comentarii