Bărbații din viața noastră – stil și rafinament

Nu căutăm un ”Brad Pitt”, ci un bărbat care să ne facă să ne simțim bine și în siguranță în prezența lui. Prin ce? Ei bine, vom enumera câteva dintre caracteristicile pe care le poate avea orice om, până la urmă, dar acum ne referim la bărbați J.

  1. Atitudinea prin: zâmbet, prin contactul vizual, stilul vestimentar și nu în ultimul rând prin sensibilitate.
  2. Ce observă o femeie la prima întâlnire cu un bărbat este fizicul, în mintea ei va căuta masculinitatea la bărbatul respectiv.
  3. Siguranța. Încrederea în sine și în forța lui masculină. În general, nicio femeie nu rezistă în fața energiei degajate de un bărbat încrezător în sine.
  4. Simțul umorului. Un bărbat cu simțul umorului este considerat un bărbat sexi. Femeile cred că dacă le poți face să râdă în public, sunt șanse foarte mari să le faci să chicotească și în pat. ;-)
  5. Categoric că o conversație inteligentă este drumul care duce cu succes spre ”lumea” unei femei. Bărbatul trebuie să știe când sau cum să înceapă o conversație și să o continuie în cel mai inteligent mod posibil.

Așadar, am scris despre atitudine, masculinitate, siguranță, umor, comunicare dar ”cartea de vizită” va fi întotdeauna aspectul îngrijit al feței și pielii, prin îmbrămintea și încălțămintea bărbatului. Este foarte adevărat că: ”nu hainele îl fac pe (om)”,  DAR îl vor reprezenta în toată ființa lui.

Deseori auzim: ”El nu are ce să caute într-un cabinet cosmetic pentru că este BĂRBAT. La cosmetică merg DOAR femeile.” Întrebarea pe care aș pune-o este: ”Cine spune asta? Ce te recomandă când afirmi acest lucru?” și ”În ce calitate?”

Din contră, chiar dacă pielea bărbaților este cu până la 20% mai puternică decât a femeilor deci este mult mai rezistentă la influiențele negative ale factorilor externi, aceasta ARE la fel de multă nevoie de îngrijire și atenție.

Încă din cele mai vechi timpuri, atât femeile cât și bărbații acordau o grijă deosebită îngrijirii tenului. Ca exemplu, amintim de vechii egipteni și romani care foloseau mierea împreună cu uleiul de măsline pentru luminozitatea tenului.

Practica rutinei de curățare și folosirea diverselor substanțe pentru a avea tenul luminos/strălucitor transcende pe toate continentele, timp de secole.

Îngrijirea pielii își are originea într-un complex istoric, cultural și de dezvoltare economică, incluzând folosirea cremelor, săpunurilor, iar în zilele noastre folosirea laserului în scopul curățării în profunzime, reducerii ridurilor și a petelor pigmentare.

Vechii romani foloseau un amestec ”Cerussa” pentru a avea o piele mai albă. Acest amestec era compus din oțet și carbonat bazic de plumb alb. Un alt amestec folosit era ”Meleniumul” și era compus din clei alb și carbonat de calciu, praf de cretă amestecat cu oțet și era, de asemenea, o alternativă populară pentru albirea tenului.

Folosirea carbonatului de plumb alb a devenit mai popular în perioadele Evului Mediu și Renascentismului în Europa, deseori cu costul desfigurării sau chiar al otrăvirii.

În prezent, însă, din ce în ce mai mulți bărbați, au devenit interesați de îngrijirea pielii lor deoarece au realizat că un ritual zilnic de curățare va da pielii un aspect sănătos și atrăgător. Pentru a răspunde nevoilor bărbaților, companiile producătoare de cosmetice au lansat în ultimii ani game complete de produse, exclusiv create pentru bărbați.

Este cunoscut faptul că pielea unui bărbat este diferită față de cea a unei femei, mai ales pielea de la nivelul feței.

O dată cu îmbătrânirea cronologică a pielii, tenul unui bărbat nu mai are capacitatea de a reține hidratarea și astfel apar primele riduri. Să nu uităm faptul că pielea unui bărbat îmbătrânește mai lent decât cea a unei femei, ridurile fiind vizibile doar în jurul vârstei de 35 de ani.

Deoarece pielea unui bărbat produce de 2 ori mai mult sebum, este foarte importantă folosirea produselor cosmetice fără bază uleioasă, ci mai de grabă creme cu textură non-grasă.

Cum spuneam, ”cartea de vizită” a fiecăruia dintre noi este tenul și cât de îngrijit este. O piele cu carențe de igienă și curățare temeinică, zilnică, are tendința de a arăta încărcată și inestetică.

Un produs de curățare special creat, îndepărtează impuritățile și lasă tenul curat și pregătit pentru aplicarea celorlalte produse cosmetice din rutina de îngrijire (loțiunea tonică, crema hidratantă/nutritivă/slowaging).

Aici amintim de gama DERMA CONTROL de la Dalton Marine Cosmetics, mai precis de Purifying Cleansing Gel. Permite o curățare blândă și totuși temeinică. Îndepărtează impuritățile depuse din cauza poluării din mediul înconjurător și excesul de sebum. Ingredientele alese cu grijă ajută la menținerea unui ten curat. Are o textură ușoară, non-grasă și ajută la revigorarea și curățarea profundă a porilor.

Curățarea pielii este baza unui ten sănătos!

Derma Control - Purifying Tonic

Clătirea feței cu apă dereglează pH-ul de la nivelul pielii, ceea ce poate duce la o serie de probleme. pH-ul joacă un rol important în menținerea unui ten impecabil fără coșuri și pete. Tonicul reechilibrează pH-ul și consolidează mantaua acidă a pielii. De asemenea, curăță și împiedică formarea de noi imperfecțiuni, fără a deshidrata pielea. Este un tonic blând, fără alcool, echilibrant și anti-inflamator. Reglează producția de sebum și are efect astringent.

Chiar și tenul unui bărbat, în rutina de curățare, are nevoie din când în când și de o exfoliere chimică sau mecanică pentru a dizolva/elimina celulele moarte ale pielii. Spre exemplu, în exfolierea mecanică putem folosi COMFORT CLEAN – SMOOTH REFINING - Exfoliating Scrub, cu particule de siliciu perfect rotunde care nu lezează pielea. Este o cremă exfoliantă, delicată care elimină celulele moarte ale pielii într-un mod blând și natural. Utilizarea acestui produs poate fi considerată un avantaj deoarece nu numai că netezește pielea, ci și previne creșterea firelor de păr sub piele. De asemenea, lasă un ten moale și luminos și îl pregătește pentru îngrijirea ulterioară.

Cât despre exfolierea chimică, conceptul real al acizilor AHA de la Dalton Marine Cosmetics constă într-o gamă largă de produse care oferă tratamente profesionale și inovatoare pentru a satisface diferite necesități ale pielii. Ele oferă rezultate vizibile imediat: efect keratolitic, îndepărtează straturile superioare ale pielii și celulele pielii keratinizate, lăsând o suprafață netedă, uniformă și rafinată. Stimulează celulele din straturile profunde ale pielii.

De asemenea, rutina de îngrijire continuă, iar recomandările specialiștilor spun să fie utilizată o cremă adecvată tipului de ten, mai ales dacă clientul se bărbierește zilnic deoarece pielea după bărbierit va rămâne uscată și iritată. De aceea este nevoie de o îngrijire deosebită.

Un produs de calitate așa cum este DEEP SEA de la Dalton Marine Cosmetics este un concept de îngrijire foarte hrănitoare a pielii pentru bărbați - special pentru această gamă fiind extractul de Celumer marin îmbogățit cu ingrediente active hidratante și nutritiv: alge albastre și apă de mare cu efect anti-îmbătrânire. Texturile acestei game sunt rapid absorbite. Se aplică rapid și practic, cu rezultate vizibile de netezire și strălucire pe toată perioada zilei. Pielea se va simți bine chiar și în momentele de stres.

Inclusiv pielea din jurul ochilor are nevoie de îngrijire. Mulți bărbați au tendința de a ”uita” de atenția acordată acestei zone sensibile și predispusă unei îmbătrâniri premature.

Deap Sea - Eye Roll-on

Produs cu textură de gel ușor, absorbit rapid. Reduce vizibil posibilele iritații din zona ochilor și hidratează intens. Are un efect puternic anti-rid.

”Dintre toate tipurile de riduri, cele dinamice imprecnează feței caracteristici fizionomice ce denotă stările psihice predominante. Stările depresive accentuează, în mod prematur, o anumită fizionomie, cea a feței încruntate.” (Mituri și profituri pentru piele)

Concluzii practice:

”Și bărbații trebuie să aibă grijă de pielea lor!” J

O consultație urmată de un tratament la un specialist o dată/lună, poate face diferența între exagerările ”lumești” sau de marketing și adevărurile probate științific.

De asemenea, rutina de îngrijire de acasă este extrem de importantă și dacă este făcută temeinic, aceasta va veni în completarea tratamentului profesional din cabinetul specialistului.

 

Informațiile din acest material nu trebuie să înlocuiască consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicală conținută de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referințele nu sunt tipice și pot varia de la individ la individ și pot depinde de stilul de viață al fiecăruia, de starea de sănătate, dar și de alți factori. Aceste informații nu trebuie să înlocuiască un diagnostic avizat.

Comentarii

Articole similare

Dezavantajele estetice cauzate de fumat.
Dezavantajele estetice cauzate de fumat.
Cum recunoaștem și cum reducem efectele nocive ale acestui viciu. ”Genele moștenite de la părinți influiențează modul în care îmbătrânim în proporție de doar 25%. De restul suntem...
Luna Martie – Luna Femeii
Luna Martie – Luna Femeii
Femeia în toată splendoarea ei Potrivit historia.ro, în Antichitate, Ziua Femeii era sinonimă cu Ziua Mamei care avea loc primăvara când în Grecia Antică era sărbătorită zeița Rhea, mama...