Îngrijirea pielii pe vreme rece - o rutină absolut necesară!

Îngrijirea pielii pe vreme rece - o rutină absolut necesară!

Iarna nu-i ca vara, și nici viceversa :)


Această zicere clișeistică are totuși un adevăr important și relevant.


Ne apropiem de iarnă, de frig și vremea care are un efect dur asupra pielii, atât a tenului, cât și a pielii întregului corp. Temperatura și gradul scăzut de umiditate au ca rezultat un aer uscat care atrage umezeala din piele, provocând deshidratate.
Vântul aspru de iarnă și căldura uscată din interior pot agrava problema și pot duce la crăparea și chiar sângerarea pielii (ex. Mâinile uscate).

Diverse afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczemele sau psoriazisul, pot de asemenea, să apară în timpul acestor luni reci și uscate.


Desigur că primul lucru la care ne gândim este să ne hidratăm mai mult, ceea ce și ajută foarte mult, dar sunt și alte lucruri pe care le puteți face pentru a vă îngriji pielea. 

Iată câteva sfaturi pentru a reduce crăpăturile și roșeața și pentru a vă menține pielea sănătoasă și confortabilă până la sosirea primăverii:


  • Evitați dușurile lungi și fierbinți. Mai ales când frigul te pătrunde, o baie sau un duș fierbinte pot reprezenta o adevărată desfătare… Problema e că acestea mai mult dăunează pielii, decât o ajută. Senzația de cald sigur că va fi una de dorit, dar nu trebuie să fie fierbinte. Folosiți apa caldă sau călduță, inclusiv atunci când vă spălați fața sau mâinile. Corpul se va încălzi chiar mai bine așa, pentru că sângele e pus în mișcare și temperatura corpului va crește treptat, fără ca aspectul pielii să fie afectat.


  • Folosiți un exfoliant blând și hidratant, creat în sinergie cu pielea - BODY CARE GINGER - SEA SALT BODY SCRUB CU SARE DE MARE ȘI GHIMBIR - Gomaj cu sare de mare revigorant cu ghimbir, cu un parfum proaspăt ce revitalizează pielea și oferă un impuls nutritiv datorită conținutului de ulei de sâmburi de piersică, ulei de floarea soarelui cosmetic, ulei de jojoba, ulei de migdale și vitamina E. Acest exfoliant are proprietăți antioxidante și elimină eficient celulele moarte ale pielii, fiind nu doar un exfoliant natural - este bogat și în oligoelemente vitale și minerale. În plus fiind îmbogățit cu bucăți mici de ghimbir, favorizează regenerarea pielii, stimulează metabolismul și hidratează pielea.


  • Alegeți o cremă hidratantă care să favorizeze hidratarea intensă și reală, pe timpul iernii - BODY CARE VELVET BODY BUTTER CU SHEA ȘI MANGO - cu o textură fină, ce îi asigură pielii uscate și foarte uscate, o hidratare intensă și lipide din abundență. Conține extract de Celumer Marine anti-îmbătrânire, unt de shea și mango de calitate înaltă. Suplimentar, este îmbogățit cu vitamina E, care protejează pielea împotriva radicalilor liberi și susține regenerarea naturală a pielii. O combinație excelentă de lipide ce este absorbită rapid, hrănește pielea și protejează împotriva deshidratării. Untul de corp are un parfum atrăgător și lasă pielea netedă și moale, și deși este foarte bogat în lipide, nu lasă un film uleios pe piele.


  • Important este să vă cunoașteți tipul de piele pentru a vă alege produsele potrivite. O discuție cu un specialist va fi mai mult decât binevenită, pentru a vă îndruma în alegerea produselor. Nu alegeți produse după aromă sau doar pentru că cineva le folosește și acestuia i se potrivesc. E foarte probabil ca ceea ce se potrivește unora, pentru dvs. să nu fie deloc o alegere potrivită.


  • Mai multă preocupare pentru regimul alimentar. Pe timpul iernii, organismul are
    nevoie de grăsimi și uleiuri pentru a susține acea hidratare despre care vorbeam mai sus. Desigur că acest lucru nu înseamnă că putem mânca orice și oricum - alimentele bogate în Omega 3, 6, 9 vor fi mereu în capul listei, iar alcoolul, cofeina și tutunul ar trebui reduse. De asemenea, adăugați multe lichide calde - supe și ceaiuri.


BODY CARE VELVET BODY BUTTER 200 ML. UNT CORP CU SHEA ȘI MANGO

BODY CARE GINGER-SEA SALT BODY SCRUB 200 ML. GOMAJ CORP CU SARE DE MARE ȘI GHIMBIR

Comentarii