Luna Martie – Luna Femeii

Femeia în toată splendoarea ei

 

Potrivit historia.ro, în Antichitate, Ziua Femeii era sinonimă cu Ziua Mamei care avea loc primăvara când în Grecia Antică era sărbătorită zeița Rhea, mama tuturor zeilor.

În 1908, 15.000 de femei au demonstrat în New York cerând condiții mai bune de lucru și dreptul la vot. Astfel, în 1909, conform unei declarații a Partidului Socialist din SUA, a fost declarată Ziua Internațională a Femeii. Apoi, în 1910, în urma Conferinței Muncitoarelor din Copenhaga, unde au participat peste 100 de femei din 17 țări, s-a decis ca Ziua Femeii să fie celebrată la aceeași dată în toată lumea, adică pe 8 Martie.

În perioada contemporană, Ziua Internațională a Femeii este percepută ca un moment de mulțumire, apreciere și recunoaștere a eforturilor femeilor care ne înconjoară, ne ajută și de multe ori ne motivează să depășim greutățile.

Fiind asociată cu anotimpul primăvara, Ziua Femeii este legată simbolic de flori, mai ales de lalele, denumite și ”mascotele anotimpului”.

În Italia, de 8 Martie, se organizează reuniuni pe tema drepturilor femeii, iar în această zi, bărbații oferă femeilor din viața lor mimoze galbene.

În Pakistan, femeile amintesc la această dată, de luptele pe care le-au avut pentru drepturile lor și încercările de natură culturală sau religioasă prin care au trecut.

La noi în țară se spune că, în ziua de 8 Martie, e bine să porți mărțișorul primit cadou pe 1 Martie pentru a avea un an norocos.

Iată câteva idei pentru sărbătorirea zilei de 8 Martie la birou:

  • anunțați o culoare sau un cod vestimentar pentru ziua respectivă; încurajează-i pe toți cei de la birou (nu doar femeile) să se prezinte purtând, în ziua de 8 Martie, o nuanță frumoasă de roz sau violet sau să urmeze un cod vestimentar. Culorile adaugă un strop de viață la tot ceea ce facem – și ce modalitate mai bună de e arăta solidaritate cu toate femeile decât dacă TOȚI, inclusiv Top Managementul, apar în aceeași culoare?!
  • cadouri inteligente J

Toată lumea iubește cadourile, indiferent de locul unde se află pe scara corporatistă. Oferiți fiecărei femei din birou câte un buchețel de flori, o felicitare și o ciocolată pentru a le face sa simtă speciale.

De asemenea, le puteți surprinde cu tichete cadou pentru o cină cu familia la un restaurant de lux sau pentru cumpărături la un mall;

 

 

  • machiajul și îngrijirea

Îngrijirea adecvată și aspectul profesional sunt întotdeauna importante dar mai ales la locul de muncă, în ziua de azi. De ce să nu organizați o sesiune interactivă de îngrijire corporală cu un consultant de imagine și etichetă. Și, hei, nu uitați să invitați și bărbați (pssst!!....poate că au mai multă nevoie...). Iar in acest timp, ce zici de un cadou pe care să îl faci femeilor: un voucher pentru o ședință la un SPA sau la un salon de înfrumusețare pentru a se relaxa și răsfăța;

  • sesiuni de masterclass

Invitați o femeie Leader să vorbească despre experiența ei în companie și ce părere are despre munca ei într-o lume dominată de bărbați.

Aceste femei ar putea fi chiar Seniorii din propria ta companie. Nu există o persoană mai bună pentru a împărtăși aceste perspective decât cineva care a fost acolo și a dezvoltat lucruri acolo...

  • cadouri personalizate

Oferă-le angajatelor tale un suvenir în care fotografiile lor au fost personalizate și tipărite, ca o amintire specială pentru a marca ziua. Alternativ, ați putea, de asemenea, să înmânați jurnale personalizate, în care sunt enumerate numele tuturor femeilor care au performat în cadrul companiei, împreună cu autografele acestora;

  • sesiune pe teme de welness

Sărbătorește puterea feminină printr-o sesiune de Yoga și meditație. Complexitățile sănătății fizice și mentale ale femeilor sunt unice și, prin urmare, trebuie abordate diferit. Fiziologia femeilor, sănătatea și schimbările hormonale necesită o abordare diferită de cea a bărbaților. De ce să nu folosiți această oportunitate pentru a organiza un atelier WOW (Women on Wellness)?!

Dar pentru a înțelege mai bine semnificația acestei zile, trebuie să o luăm în ansamblul ei. Astfel că, toate femeile din viața noastră ocupă un loc unic și fără ele, oricât am vrea să credem că ne descurcăm ușor și fără probleme, ”viața și-ar pierde culoarea, zilele și-ar pierde savoarea, iar existența și-ar pierde sensul”.

În femeie stă feminitatea, gingășia și miracolul universului, ea este garanția că lumea nu se va sfârși și tot ea este speranța că lumea va fi din ce în ce mai frumoasă, mai bună.

Pentru tine femeie, astăzi și în toate celelalte zile, îți zicem:

Jos pălăria!

Comentarii

Articole similare