Ágota Henrietta Make-up Artist & Cosmetician.

Ágota Henrietta Make-up Artist & Cosmetician.

Povestea mea, Ágota Henrietta, un om care și-a urmat visul pe care sufletul ei și-a ales de la bun începuturi.


Da.. Mă pot numi Co-Creator pentru că fac parte din Divinitate. Mă pot numi chiar și “Sculptor de frumusețe” pentru că am venit pe Pământ să creez.


Povestea mea a început cu o carte motivațională, apoi cu atestatul din limba maghiară, unde am ales subiectul “machiajul și succesul”.

Da...știu. Sună un pic ciudat, dar, la sfârșitul clasei a 12-a am decis că nu vreau să merg nici la facultatea de “Management” și nici la facultatea de “Fotografie și artă”, ci am ales să mă înscriu la o școală postliceală de Cosmetică din Cluj-Napoca. Oare am ales varianta mai ușoară sau am urmat ce mi-a șoptit sufletul?


A fost cea mai bună alegere a mea. De ce? Pentru că am învățat ceea ce îmi place! La postliceală eram la buget, așa că mi-am permis să mă înscriu la alte cursuri care mă pasionau: make-up, gene fir cu fir și alte seminarii de cosmetică și business.


Mi-am propus ca în fiecare an să mă înscriu la cel puțin un curs, iar până în momentul de față așa a fost. Am terminat cursul de inițiere de machiaj la Top Makeup, împreună cu Camelia Comsa care cu multă răbdare m-a introdus în lumea machiajului. După terminarea acestui curs mi-am cumpărat primele mele produse de make-up profesionale. Doamne, o senzație magică a fost! Apoi peste câteva luni în urmă am absolvit și cursul profesional de make-up, tot la Camelia. Chiar mă simțeam pregătită să practic această meserie.
Am avut curajul ca la 19 ani să muncesc, să mă trezesc la 3-4 noaptea ca să machez și să îmi câștig primii mei bănuți, pe care bineînțeles i-am reinvestit în produse și în alte cursuri.
Peste un an m-am înscris la masterclass-ul de makeup al Georgianei Hallo (G make up), și la cursul de gene fir cu fir 1-8D a Evei Szász (Szasz Eva. După doi ani de studiu, am putut să mă declar cosmeticiană, absolvind Postliceala de cosmetică “Ana Aslan” din Cluj-Napoca, fiind șefă de promoție. Aici s-a terminat “viața de student”.
M-am mutat din Cluj-Napoca la Sibiu, unde după o săptămână bătând din “ușă în ușă”, am reușit să mă angajez la un salon, ca și cosmeticiană.


Nu m-am oprit aici, pentru că am participat și la Masterclassul-Explore Dalton susținut de Veronica Popescu, apoi am bătut drumul până la Constanța.... De ce? Ca să o întâlnesc pe talentata Alessia (AMA Beauty Store)și să învăț tehnica ei.
După un an am reușit să îmi deschid propriul meu cabinet cosmetic în cadrul salonului Cochet din Sibiu.
Iar povestea mea continuă cu alte cursuri la care am participat ( laminare de gene/ sprâncene, stilizare cu Henna, cursuri de Business, etc).

Comentarii